Laat uw schouw vakkundig afbreken

Het afbreken van de schouw om extra ruimte te creëren in de living of slaapkamer is een populaire aanpassing aan huizen. Oudere woningen worden nog vaak verwarmd met een kachel of een open haard. Wanneer er een centrale verwarming wordt geïnstalleerd rijst de vraag om de bestaande schouw af te breken of deze te blijven gebruiken.

Schouw volledig of gedeeltelijk slopen

Afbreken en uitbreken zijn nog zeer brede begrippen. U kunt uw schoorsteen met schouw volledig of gedeeltelijk laten slopen. Als we het hebben over een totale verwijdering van uw schoorsteen vanaf de begaande grond tot aan de zolder en het dak dan hebben we het over de volgende aspecten: slopen van de schoorsteen op het dak, rookkanaal slopen per verdieping, schouw verwijderen en afvoeren van het puin.

Een schouw afbreken is specialistenwerk

De schouw heeft vaak een ondersteunende functie. Het is best mogelijk dat de bovenliggende muren en vloeren inclusief het dak voor een deel worden gedragen door de gelijkvloerse binnenmuren. Wanneer de schouw wordt verwijderd zonder deze te vervangen met steunbalken kan dit leiden tot een verzwakte structuur. Kijk goed of dat de nokbalk van het dak niet op schouw rust. Anders moet u eerst de nokbalk vervangen of een extra constructie bouwen om de last op te vangen. De onderliggende verdiepingen moet u ook onderstutten. Schakel bij de minste twijfel een expert in. En denk eraan dat schouwen vaak zijn ingemetseld in de gemene muur, waardoor er tijdens de afbraakwerken barsten kunnen ontstaan bij de buren.

Uw afbraak specialist in regio Antwerpen

Begint u aan het begin van grondige verbouwingswerken? Wenst u iets af te breken? Wij helpen u met alle soorten afbraakwerken in regio Antwerpen. Onze specialisaties:

  • afbreken van volledige huizen
  • afbreken van kantoorgebouwen
  • uitbreken van bepaalde onderdelen zoals muren, vloeren schouwen, plafonds, daken enzovoort.
  • afbreken van betonconstructies binnenin gebouwen
  • Afbreken gedeeltelijke constructies zoals achterbouw, badkamers, keukens, etc.

Snel & Veilig uw schouw verwijderd

Doordat we de afbraakwerken met de nodige precisie uitvoeren, kunt u er zeker van zijn dat we geen andere elementen beschadigen. We beschikken daarvoor over een brede verzameling gereedschappen en machines zoals graafmachines, hijskranen, containers, etc. Wij brengen uw afbraak vlot en snel tot een goed einde. En we houden voortdurend rekening met de timing en de veiligheid. Ook voor kleine werkzaamheden kunt u op ons rekenen.

Geen zorgen over afval

Na de afbraak of de sloopwerken voeren wij het bouwafval weg, zodat u nergens meer hoeft aan te denken. Wordt uw bodem gesaneerd of genivelleerd? Laat het puin gerust aan ons professionele team over. Meer weten? Neem contact met ons op, wij zijn uw expert in afbraakwerken. Als u exact de kosten wilt weten voor het afbreken van uw schouw kunt u natuurlijk altijd geheel vrijblijvend de prijzen bij ons aanvragen.