top of page

Uw schouw laten verwijderen? Wij zijn uw specialist.  

Schouw laten verwijderen in regio Antwerpen

Het verwijderen van de schouw om extra ruimte te creëren in de living of slaapkamer is een populaire aanpassing aan huizen. Hierdoor blijft de woning intact aan de buitenkant maar creëert u aan de binnenkant van de woning meer ruimte. 


Het is ook mogelijk om zowel de schouw als de schoorsteen te verwijderen. Als we het hebben over een totale verwijdering van uw schoorsteen vanaf de begaande grond tot aan de zolder en het dak dan hebben we het over de volgende aspecten: slopen van de schoorsteen op het dak, rookkanaal slopen per verdieping, schouw verwijderen en afvoeren van het puin. 


Vaak wordt de schouw en / of schoorsteen verwijderd voor de volgende redenen: 

  • Het uitsluiten van lekkage door de schoorsteen;

  • Het voorkomen van groot onderhoud aan de schoorsteen;

  • Het winnen van extra ruimte in huis;

  • De mooie rechte muur die u dan overhoudt, waarmee u weer alle kanten op kunt;

  • U ontdoen van de asbest die de schoorsteen mogelijk bevat.

afbraakwerken
Stroeckx Afbraakwerken

Een schouw verwijderen is specialistenwerk

Vaak heeft een schouw een stabiliserende of dragende functie. Hierdoor heeft het verwijderen van de schouw veel grotere gevolgen dan u waarschijnlijk van te voren dacht. Op een incorrecte manier een schouw verwijderen kan voor scheuren in muren of grote constructieve schade zorgen.


Bij een dragende schouw moeten de onderliggende verdiepingen worden gestut. En denk eraan dat schouwen vaak zijn ingemetseld in de gemene muur, waardoor er tijdens de afbraakwerken barsten kunnen ontstaan bij de buren. Ook het afwerken van het dak nadat de schoorsteen is verwijderd moet nauwkeurig worden uitgevoerd, anders ontstaat er lekkage. 
 

Wanneer een oude schouw gaat afbreken kan er veel roet vrijkomen die zich in de loop der jaren heeft opgehoopt in de schoorsteen. Dit kan naast een verkleuring van het pleisterwerk ook voor nare geurtjes in de woning zorgen. Dit is te voorkomen door als eerste de aanwezige aanslag van roet zorgvuldig te verwijderen. 


Als u de klus uitbesteed aan een vakman bespaar u dus niet alleen tijd en moeite. u garandeert uzelf eveneens van:

  • Grondig advies: de vakman in kwestie voert steevast een inspectie van de schouw uit en controleert het type schoorsteen. Zo kan hij naderhand bepalen welke werkwijze de beste is voor de afbraak en is hij in staat om u advies te geven over de afwerkingsopties.

  • Correcte en veilige uitvoering: wij beschikken niet alleen over ervaring en voorkennis, maar ook over onontbeerlijke veiligheidsmaterialen zoals vangnetten, een stelling, etc.

Stroeckx Afbraakwerken

Voor het slopen van volledige gebouwen moet u bij Stroeckx Afbraakwerken zijn!

Neem contact met ons op!

Bent u geïnteresseerd in een van onze diensten? Neem dan contact met ons op en dan bespreken we de mogelijkheden voor uw specifieke situatie, beantwoorden uw vragen en stellen indien gewenst een vrijblijvende offerte op. Tot snel bij Stroeckx Afbraakwerken Wommelgem, Antwerpen.

bottom of page